1. mednarodno srečanje starodobnih vozil Postojna 26. Junij 2021

 

V soboto  26. junija je OLDTIMER CLUB  Postojna organiziral tradicionalno 16. mednarodno srečanje starodobnih vozil POSTOJNA 2021. Navkljub epidemiji, ki je močno okrnila aktivnosti na vseh področjih, nam je letos uspelo organizirati dvodnevno prireditev.

V petek 25.junija  popoldan smo pripravili razstavo starodobnih vozil naših članov v prenovljenem vojaškem objektu na Poljanah nad Postojno, ki je v preteklosti služil kot raketna baza proti letalske obrambe v primeru letalskega napada na Jugoslavijo. Razstavo je odprl in pozdravil obiskovalce razstave g. Goran Blaško, predsednik krajevne skupnosti Postojna,  vojaški strokovnjak g. JANKO SLADNJAK pa jim je predstavil dejavnosti nekdanje raketne baze, ko je bila še v redni sestavi jugoslovanske vojske. Do večera se je navkljub visoki vročini zvrstilo veliko obiskovalcev.

Glavni dogodek se je odvil v soboto, 26.junija, ko  smo se zbrali v središču Postojne pred PTC Primorka. 114 lepo restavriranih in negovanih starodobnih vozil iz Slovenije in tujine, v starosti od 30 do 85 let so bili prava paša za oči. Za popestritev dogajanja so poskrbeli tudi gasilci  s staro in novo gasilsko lestvijo, prodajalci starin in rezervnih delov za starodobnike, vinar Branko Furlan in vojaška mobilna kuhinja v Kateri so skuhali pasulj za udeležence srečanja. Kot vsako leto, smo tudi letos s pomočjo donatorjev izpeljali dobrodelni  srečelov  in z izkupičkom razveselili postojnski Varstveno delovni  center. Počaščeni smo bili  s prisotnostjo župana  g. Igorja Marentiča, ki je pozdravil številne udeležence. Občina Postojna nam že vrsto let finančno pomaga pri izvedbi tako obsežnega projekta. Ob 11. uri se je karavana starodobnikov odpravila  na 60 km dolgo  panoramsko vožnjo po krajih naše občine. Obiskali smo tudi prijetno hladno Planinsko jamo in se vrnili v središče Postojne na kosilo in podelitev pokalov ter spominskih albumov.

Že sedaj vas vljudno vabimo na praznik starodobništva v Postojno ob letu obsorej, zadnjo soboto v juniju. Ljubiteljev starodobnih vozil je vsako let več, kar potrjuje tudi krog naših članov, ki že presega stotico in še vedno narašča.

V imenu Oldtimer cluba Postojna Iztok Bekš, predsednik

Galerija fotografij iz dvnodnevnega dogodka :

https://we.tl/t-BLLJkRlhol

FOTOGALERIJA START

Društvo ljubiteljev starodobnih vozil – Oldtimer club Postojna, je v soboto 27. junija 2020 izpeljalo 15. MEDNARODNO SREČANJE STARODOBNIH VOZIL, kar je bila ena redkih priložnosti za druženje ljubiteljev starodobništva. Zaradi epidemije so bila letos namreč odpovedana številna srečanja po Sloveniji. Zanimanje za dogodek je bilo zato toliko večje in vseh 130 razpoložljivih mest so že v predprijavi hitro zapolnili udeleženci iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Nemčije in Belgije.
Zanimiva in lepo vzdrževana ali obnovljena vozila so bila na ogled v centru Postojne, kjer je vzporedno potekala tudi tržnica starin in nadomestnih delov, prikaz stare in nove lestve PGD Postojna, degustacija vin, kuhanje pasulja v premični vojaški kuhinji ter tradicionalni dobrodelni srečelov za obdaritev varovancev VDC Postojna. Zbrane so nagovorili predstavniki organizatorja in podžupan občine Postojna g. Andrej Berginc. 230 udeležencev si je ogledalo Postojnsko jamo nato pa zapeljalo na 50 km dolgo panoramsko vožnjo skozi številne kraje občine Postojna, od Zagona, Strmice, Planine, Unca, Grobišč, Orehka, Hruševja nazaj v center Postojne, kjer se je prireditev zaključila s podelitvijo zbranih dobrodelnih sredstev, spominskih plaket ter pokalov. Postojna, 30.junij 2020 Oldtimer Club Postojna : Iztok Bekš, predsednik
 

Stran 1 od 3

Free Joomla! templates by Engine Templates