7.5.23 OTVORITEV SEZONE OC POSTOJNA S 6. MARKOTOVO VOŽNJO

Sončni in topli majevski dnevi so na ceste vrnili tudi starodobna vozila OLDTIMER CLUBA Postojna. V nedeljo, 07.05.2023 smo začetek sezone otvorili s tradicionalno 6. Markotovo vožnjo, tokrat z vožnjo po Krasu ter Vipavski dolini. Klasičen štart »pred Primorko« na nedeljsko jutro je privabil preko 35 članov. Na 110 kilometrsko dolgo pot smo se odpravili sedemnajstimi osebnimi vozili in štirimi motocikli. Panoramska vožnja nas je vodila čez Hruševje, Senožeče, do Dutovelj, Komna in Branika, kjer nas je čakala prva postojanka – ogled obnovljenega gradu Rihemberk (v sodelovanju z zavodom SVITAR). Zelo priporočamo!

Nato smo se spustili v mesto, kjer smo si v Kmečkem turizmu »Pri Mlinu« privoščili naslednji postanek. Navdušeni smo bili z domačo hrano in pravim nedeljskim kosilom – »od župe do sladkega«. Z vožnjo smo nadaljevali mimo Štanjela, Manč, Podnanosa. Pot smo popoldne zaključili na štartni lokaciji.

Vozila so nas odlično služila brez nobene okvare, kar je za samo starost vozil in težavno pot »v reber« zelo impresivno. Sezona je bila tako uspešno odprta, člani OC Postojna pa vas pričakujemo že na naslednjem dogodku in to kar dvodnevnem srečanju starodobnih vozil. V petek 23.06.2023 vam bomo na Poljanah nad vojašnico BAČ pripravili 3. Roletov Memorial – razstavo starodobnih motociklov, v soboto 24.06.2023 pa sledi že polnoletno, 18. MEDNARODNO SREČANJE STARODOBNIH VOZIL POSTOJNA 2023.

Vljudno vabljeni!

OC POSTOJNA